Myyntipäällikkö Petri Rissanen näkee myyntityön vuoropuheluna

Petri Rissanen

Myyntipäällikkö

Olen Petri Rissanen ja toimin Editassa myyntipäällikkönä. Vastaan Edita Lakitiedon sisältöjen myynnistä, niin perinteisinä kirjoina kuin erilaisina verkkopalveluina. Tärkeimpiä asiakasryhmiäni ovat asianajotoimistot, julkishallinto ja tuotteittemme jälleenmyyjät. Varsinaista myyntimiehen reissutyötä minun työhöni sisältyy hyvin vähän, tänä keväänä poikkeusoloista johtuen sitä on ollut normaaliakin vähemmän.

Tulin Editaan vuonna 2005. Olin työskennellyt sitä ennen erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä eri organisaatioissa. Tehtävänimikkeeni Editassa on aina ollut sama, mutta toimenkuvani on vaihdellut yhtiössä tapahtuneiden muutosten vuoksi useammankin kerran.

Parasta työssäni ovat mukavat työkaverit ja pitkät, luottamukseen perustuvat asiakassuhteet. Joidenkin asiakkaiden kanssa asiakassuhde on yhtä pitkä kuin urani Editassa. Minusta myyntityö on ennen kaikkea vuoropuhelua. Uskon, että asiakkaillekin on arvoa luottamuksellisesta suhteesta; he tietävät aina, mistä saavat tarvitsemansa tiedon. Riittää kun he soittavat minulle tai laittavat viestin. Koska tunnen asiakkaat, osaan tarjota heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvia ratkaisuja.

Hienoa työssäni on myös se, että tiedän myyväni asiakkaalle aidosti hyödyllisiä sisältöjä. On kiva kuulla asiakkaalta, kun tarjontamme saa hyvän vastaanoton. Näitä terveisiä on ilo välittää myös kollegoille. Editassa työtä tehdään innolla, huumoria unohtamatta ja työilmapiiri on hyvä.

Olen innokas brittifutiksen seuraaja ja seuraan muutakin urheilua melko tiiviisti. Nykyisten ja entisten kollegoiden kanssa on mukava vaihtaa näkemyksiä futismaailman uutisista ja pelien tuloksista. Pidän myös lukemisesta. Pitkät kävelylenkit ovat hyvää vastapainoa työpäiville, jotka kuluvat tiiviisti tietokoneen ääressä, varsinkin tänä etätyökeväänä.