Verkkokauppa

Ajankohtaista

Lue kaikki uusimmat kuulumisemme sekä asiantuntijahaastattelut ja blogit juridiikan ajankohtaisista aiheista.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Juridiikan uusimmat puheenaiheet ja ilmiöt

Näytä
Rajaa sisältöä
DatalainsäädäntöHallinto-oikeusHSEQJulkiset hankinnatLiiketoimintaOpetus ja kasvatusPerhe- ja perintöoikeusRakentaminen ja maankäyttöRikos- ja prosessioikeusSopimusoikeusSosiaali- ja terveydenhuoltoTietosuojaTyöoikeusViestintä ja markkinointiYhteisö- ja yritysoikeusYritysvastuu ja EHS
Uudistetun Edilex-sarjan päätoimittajaksi on valittu OTT, yliopistolehtori Anssi Kärki
Edilex-sarjan päätoimittajaksi on valittu OTT, yliopistolehtori Anssi Kärki. Edilex-sarjan päätoimittaja vastaa julkaisusarjassa julkaistavien artikkelien arvioinnista ja julkaisupäätöksen tekemisestä sekä julkaisuprosessiin kuuluvasta refereemenettelystä.
Datasäädös mullistaa datan jakamisen ja datasta sopimisen käytänteitä
EU:n datasäädös asettaa yrityksille velvollisuuden jakaa verkkoon liitetyistä laitteista ja niihin liittyvistä palveluista kertyvää dataa käyttäjälle ja käyttäjän pyynnöstä kolmansille. Datasäädöksestä ja sen vaikutuksista yritysmaailmaan kertoo datan sääntelyyn ja tietosuojaan erikoistunut asianajaja Iiris Kivikari.
Kestävyysraportointi tuo tuotantoketjun ympäristövaikutukset näkyviin
Kestävyysraportointidirektiivi CSRD velvoittaa yritykset raportoimaan vuosittain ympäristövaikutuksistaan. Kestävyysraportointia ja viherpesudirektiiviä avaa Editan kouluttaja ja ympäristöoikeuden asiantuntija, juristi Sanna Aalto-Setälä.
Generatiivinen tekoäly mullistaa Edilexin tiedonhaun
Editan lakitietopalvelu Edilex uudistuu. Uudistuksen myötä Edilex muuttuu entistäkin käyttäjäystävällisemmäksi ja sen tiedonhaku kohdennetummaksi. Tiedonhaun tehostamisessa Edilex tulee hyödyntämään generatiivista tekoälyä.
Katso 4 uutta tammikuussa 2024 voimaan tulevaa lakiuudistusta
Vuoden 2024 taitteessa julkaistaan suuri määrä uusia säädöksiä ja säädösmuutoksia. Kokosimme neljä poimintaa alkuvuoden lakiuudistuksista.