Verkkokauppa

Ajankohtaista

Lue kaikki uusimmat kuulumisemme sekä asiantuntijahaastattelut ja blogit juridiikan ajankohtaisista aiheista.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Juridiikan uusimmat puheenaiheet ja ilmiöt

Näytä
Rajaa sisältöä
EHSHSEQJulkiset hankinnatLiiketoimintaOpetus ja kasvatusPerhe- ja perintöoikeusRakentaminen ja maankäyttöRikos- ja prosessioikeusSopimusoikeusTietosuojaTyöoikeusViestintä ja markkinointiYhteisö- ja yritysoikeus
Seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö uudistuu – Näin seksuaalisen ahdistelun rangaistavuus laajenee
Seksuaalirikoksia koskevan rikoslain 20 luvun kokonaisuudistus tulee voimaan 1. tammikuuta 2023. Uudistuksessa kaikki aikuisiin kohdistuvat seksuaalirikokset arvioidaan suostumuksen perusteella. Editan kouluttaja ja kirjailija, oikeusneuvos Timo Ojala kertoo, miten se vaikuttaa seksuaalisen ahdistelun tapauksiin.
Oikeustieteellisen tutkimuksen ei pitäisi rakentua tulospisteiden mukaan, vaan sen, mikä on yhteiskunnallinen tiedon tarve, sanoo emeritusprofessori Heikki Halila
Siviilioikeuden emeritusprofessori Heikki Halila täytti tänä vuonna 70 vuotta, minkä kunniaksi Edita on kustantanut häntä juhlistavan 641-sivuisen juhlakirjan Yksityisoikeus ja oikeuskulttuuri. Julkaisu sisältää artikkeleja poikkeuksellisen laajasti eri oikeudenaloilta, mikä kuvaa myös Halilan uraa. 
Edita Publishing voitti Finlex-verkkopalvelun kilpailutuksen
Näin ennaltaehkäiset tietoturvaloukkauksia tehokkaasti
Teetkö etätöitä julkisissa tiloissa tai onko organisaation sähköpostiohjelmassa käytössä automaattinen täydennys? Saatat altistaa organisaation tietoturvaloukkaukselle. Editan kouluttaja, asianajaja ja tietosuoja-asiantuntija Ville Vainio kertoo parhaat käytännön vinkit tietoturvaloukkausten ennaltaehkäisemiseen.
Keitä yritysvastuun uudistukset koskevat? 3 kysymystä yritysvastuulainsäädännöstä
Yritysvastuun asiantuntija Anne Vanhala avaa yritysvastuulainsäädäntöä vastaamalla kolmeen olennaiseen kysymykseen.