Verkkokauppa

Ajankohtaista

Lue kaikki uusimmat kuulumisemme sekä asiantuntijahaastattelut ja blogit juridiikan ajankohtaisista aiheista.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Juridiikan uusimmat puheenaiheet ja ilmiöt

Näytä
Rajaa sisältöä
Hallinto-oikeusHSEQJulkiset hankinnatLiiketoimintaOpetus ja kasvatusPerhe- ja perintöoikeusRakentaminen ja maankäyttöRikos- ja prosessioikeusSopimusoikeusSosiaali- ja terveydenhuoltoTietosuojaTyöoikeusViestintä ja markkinointiYhteisö- ja yritysoikeusYritysvastuu ja EHS
Uudessa luonnonsuojelulaissa monimuotoisuus nousee osaksi yritysvastuusääntelyä
Yritysvastuun tavoitteena on edistää myös luonnon monimuotoisuutta ja ympäristön ennallistamista. Suomessa tavoitteisiin pyritään muun muassa uudella, kesäkuun alussa voimaan tulevalla luonnonsuojelulailla. Sen sisältämä ekologinen kompensaatio pitää sisällään paitsi velvoitteita myös mahdollisuuksia.
Kilpailuoikeus ei enää estä yksityisyrittäjien työehdoista sopimista – sopiminen vaatii kuitenkin ryhmittäytymistä
Erilaisiin joustaviin työn muotoihin liittyy erilaisia työoikeudellisia haasteita. Haastavimmat kysymykset koskettavat etenkin yksinyrittäjiä, ammatinharjoittajia ja freelancereita. Näennäisesti yrittäjämäisen työnteon tekemisen haasteet liittyvät etenkin reiluun hinnoitteluun, mutta myös muun muassa työaikoihin, lomiin, vapaisiin, työterveyteen sekä vakuutuksiin…
Tekoälyn riskit vaativat kriittistä yhteiskunnallista keskustelua, sanoo teknologiajuristi Charlotta Henriksson
Tekoälyjärjestelmiä koskeva julkinen keskustelu on tähän asti keskittynyt lähinnä uuden teknologian mahdollisuuksiin. Hyväksytäänkö jatkossa tekoälytaide? Miten tekijänoikeuslakia tulkitaan tekoälyn näkökulmasta? Kattavaa oikeudellista ymmärrystä kontekstista tukisi laajempi yhteiskunnallinen keskustelu.
Vihermarkkinoinnista puuttuvat pelisäännöt, mutta EU-direktiivi on valmisteilla
Nopeasti yleistyvään ympäristömarkkinointiin on kiinnitetty huomiota jo Euroopan unionin tasolla. EU:ssa valmistellaankin parhaillaan direktiiviä, joka pyrkii määrittelemään sen, mitä viherpesulla tarkoitetaan. 
Millaisia ovat suojeltuun kulttuuriympäristöön kohdistuvat rikokset Suomessa?
Suomessa kulttuuriympäristön suojelu jaotellaan kolmeen osaan: rakennussuojeluun, muinaismuistojen suojeluun ja rakentamisen sääntelyyn. Rikosoikeuden dosentti Tarja Koskela avaa, millaisia suojeltuun kulttuuriympäristöön kohdistuvat rikokset tyypillisesti ovat.