Verkkokauppa

Ajankohtaista

Lue kaikki uusimmat kuulumisemme sekä asiantuntijahaastattelut ja blogit juridiikan ajankohtaisista aiheista.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Juridiikan uusimmat puheenaiheet ja ilmiöt

Näytä
Rajaa sisältöä
EHSHallinto-oikeusHSEQJulkiset hankinnatLiiketoimintaOpetus ja kasvatusPerhe- ja perintöoikeusRakentaminen ja maankäyttöRikos- ja prosessioikeusSopimusoikeusSosiaali- ja terveydenhuoltoTietosuojaTyöoikeusViestintä ja markkinointiYhteisö- ja yritysoikeus
Myös tuomioistuimet sähköistyvät – Todistetallenneuudistuksen tavoitteena tehostaa oikeusprosessia
Viime vuosina digitalisaatio on edennyt vauhdilla myös tuomioistuimissa. Lainsäädännön osalta uutta on tuleva todistetallenneuudistus, joka tarkoittaa sitä, että henkilötodistelu tallennetaan käräjäoikeudessa videolle eikä hovioikeus enää ota vastaan henkilötodistelua. Uudistuksen tarkoituksena on tehostaa oikeusprosessia.
Miten työnantaja voi valvoa etätyötä?
Etätyöskentely perustuu sopimukseen, jossa työntekijä hyväksyy työnantajan määrittelemät työskentelytavat ja johon työntekijöiden on sitouduttava, jos haluaa tehdä töitä etäyhteyksillä. Editan kouluttajat, työelämän tietosuoja-asioihin perehtynyt juristi Leena Alapuranen ja työoikeuteen erikoistunut asianajaja Maria Penttilä kertovat, miten…
Tekoälyasetus antaa yhteiset raamit tekoälyn hyödyntämiselle koko EU:n alueella
Euroopan unionissa valmistellaan parhaillaan asetusta tekoälyn sääntelystä. Johanna Tuohino kertoo, mitä tekoälyasetuksesta tiedetään nyt.
Katso 6 uutta tammikuussa 2023 voimaan tulevaa lakiuudistusta
Tammikuussa 2023 tulee voimaan monia suuria lakiuudistuksia. Esimerkiksi uudet hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa, ja seksuaalirikossäännösten uudistukset ovat tulleet voimaan ensimmäinen tammikuuta.
Lastensuojelulain kokonaisuudistukselle on kova tarve, sanoo Editan kirjailija Tapio Räty
Vuoden 2023 alusta toimintansa aloittavat hyvinvointialueet saavat vastuulleen lastensuojelun sijaishuollon järjestämisen. Hyvinvointialueisiin liittyvä sosiaalityöntekijämitoituksen muutos parantaa lasten asemaa, mutta se ei yksistään riitä, sanoo esittelijäneuvos ja Editan kirjailija Tapio Räty.