Tulossa6 / 2025

Ympäristönsuojelulainsäädäntö, 3., uudistettu painos

Kirja on kokonaisvaltainen esitys keskeisestä ympäristönsuojelulainsäädännöstä Suomessa. Ympäristönsuojelulain ja vesilain käsittelyyn painottuva teos antaa kattavan kuvan näiden lakien sisällöstä ja niihin liittyvästä oikeuskäytännöstä. Se tarjoaa lukijoilleen käytännönläheistä tulkinta-apua säännösten sisällöstä esitöiden ja oikeustapausten valossa.

Painetut kirjat
Määrä

    Tilaa ilmoitus

    Tuotteen tilaaminen ennakkoon on mahdollista vain yritysasiakkaille. Voit myös tilata ilmoituksen, joka kertoo, kun tuote on saatavilla.


    Teoksessa käydään läpi muun muassa ympäristönsuojelulain tavoitteet, ympäristönsuojelulain ja vesilain lupa-, korvaus- ja valvontajärjestelmät sekä ympäristönsuojelulain suhteet muuhun lainsäädäntöön. Kolmanteen, uudistettuun painokseen on päivitetty ympäristönsuojelulainsäädäntöön tulleet lukuisat lakimuutokset. Kirja sisältää myös runsaasti tuoreita oikeustapauksia.

    Teos on tarkoitettu ympäristöasioiden parissa työskenteleville juristeille ja muille ympäristöoikeutta työssään tarvitseville ammattilaisille sekä hallinnossa että yksityisellä sektorilla. Se soveltuu myös yliopistolliseen ympäristöalan opetukseen.

    Tekijät

    Kirjan kirjoittajat professori, OTT Ari Ekroos, asianajaja, OTM, FM (biologia) Laura Leino, asianajaja, OTL Kari Marttinen, esittelijäneuvos, varatuomari, OTT Elina Nyholm, oikeusneuvos, varatuomari Mika Seppälä ja valiokuntaneuvos, OTK, DI Tuire Taina ovat alan johtavia asiantuntijoita. Kirjoittajat ovat osallistuneet ympäristönsuojelu- ja vesilainsäädännön valmisteluun ja toimineet monissa eri tehtävissä ympäristölainsäädännön alalla.

    Ulkoasu

    Kovakantinen

    Tuotetyyppi

    Painetut kirjat

    ISBN

    978-951-37-9215-2

    Painos

    3., uudistettu painos

    Julkaisija

    Edita Lakitieto Oy

    Kirjastoluokka

    33.4

    Sivumäärä

    700

    Julkaisuvuosi

    2025

    Tekijä / Tekijät
    • Ari Ekroos
    • Laura Leino
    • Kari Marttinen
    • Elina Nyholm
    • Mika Seppälä
    • Tuire Taina
    Julkaisupäivämäärä

    20.6.2025

    Määrä

      Tilaa ilmoitus

      Tuotteen tilaaminen ennakkoon on mahdollista vain yritysasiakkaille. Voit myös tilata ilmoituksen, joka kertoo, kun tuote on saatavilla.