Ohjeet

Uusi Oma Edilex -palvelu ja Lakitiedon uusi verkkokauppa

Edita Lakitiedon digikirjojen, digikirjastojen ja verkkokoulutusten käyttö sekä tilausten hallinta ovat siirtyneet uuteen palveluun, Oma Edilexiin. Edita Lakitiedon tuotteita pääset jatkossa ostamaan uuden verkkokaupan kautta.

Edita Lakitiedon verkkokaupan nykyisten käyttäjien tiedot ja tilaukset ovat siirretty Oma Edilexiin. Ota Oma Edilex käyttöön alla olevien ohjeiden mukaisesti. Uudessa verkkokaupassa myös digitaalisten tuotteiden tilaaminen vaatii jatkossa Oma Edilex -tunnukset.

Uudistus ei vaikuta Edilexin tai Edilexin lisäpalveluiden käyttöön tai kirjautumiseen.

Uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta: lakitieto.edita.fi/verkkokauppa

Oma Edilex -palveluun pääset kirjautumaan osoitteessa oma.edilex.fi.

Oma Edilex on Edita Lakitiedon asiakkaan omien tietojen ja digitaalisten tuotteiden hallintapalvelu, jossa asiakas:

  • näkee käytössään olevat digitaaliset tuotteet ja voi siirtyä niihin
  • voi muokata nimi- ja sähköpostitietojaan sekä vaihtaa salasanan
  • pääkäyttäjänä/tilaajana voi hallita (eli jakaa ja poistaa) tuotteen käyttöoikeuksia

Näin otat Oma Edilex -palvelun käyttöön

  1. Palveluun luodaan tunnukset osoitteessa oma.edilex.fi kohdassa Luo uusi tunnus. Kirjautuminen tapahtuu samasta osoitteesta. Lakitiedon aiemman verkkokaupan asiakkaiden verkkokauppatunnukset on siirretty Oma Edilexiin uuden verkkokaupan julkaisun yhteydessä, ja uusia tunnuksia ei tarvitse luoda. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla vanhojen asiakkaiden tulee vaihtaa salasanansa kirjautumisnäkymän Unohditko salasanasi? -linkin kautta. Ohjeet salasanan vaihtamiseen on lähetetty vanhoille käyttäjille myös sähköpostitse uuden verkkokaupan julkaisun yhteydessä.
  2. Kirjautumisen jälkeen kaikille käyttäjille aukeaa Tilaukset-sivun Omat käyttöoikeudet -näkymä, jossa käyttäjä näkee hänen käytössään olevat tuotteet, pääkäyttäjän yhteystiedot sekä mahdollisen käyttöoikeuden päättymispäivän.
  3. Käytössä olevat/aktivoidut tuotteet löytyvät Oma Edilexin vasemmalta palstalta omien otsikoiden alta (Kirjat / Verkkokoulutukset). Tuotetta klikkaamalla pääsee siirtymään tuotteeseen.
  4. Omien tietojen (nimi, sähköpostiosoite ja salasana) muokkaaminen onnistuu vaaleansinisen käyttäjäikonin kautta (Omat tiedot -sivu).

Oma Edilex -palvelun ohjeet pääkäyttäjille

  1. Tilausten hallinta -sivulla näkee tuotekohtaisesti käytössä olevat ja vapaat lisenssit, tilauksen voimaantulopäivän sekä määräaikaisissa tilauksissa tilauksen päättymispäivän.
  2. Toiminnot-valikon kautta pääkäyttäjä voi hallinnoida tilausten käyttöoikeuksia. Ensimmäisestä ikonista klikkaamalla pääkäyttäjä näkee, kenelle käyttöoikeus on jo aktivoitu, ja hän voi halutessaan myös poistaa käyttöoikeuden yksittäiseltä käyttäjältä. Avainikonista klikkaamalla pääkäyttäjä voi aktivoida käyttöoikeuden itselleen. Kopioi aktivointilinkki -ikonista klikkaamalla käyttöoikeuslinkki kopioituu leikepöydälle. Tämän jälkeen pääkäyttäjä voi lähettää linkin esim. sähköpostilla tai pikaviestillä haluamilleen käyttäjille käyttöoikeuden aktivoimiseksi.

Tarvitsetko apua Oma Edilexin tai uuden verkkokaupan kanssa?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme:

Asiakaspalvelumme on avoinna ma klo 9–16 ja ti–pe klo 8–16.
020 450 05
asiakaspalvelu.lakitieto@edita.fi
(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/alkava min + mpm)