Tulossa6 / 2025

Oppilaitosturvallisuus, 2., uudistettu painos Digikirja

Yhteiskunnan muuttuessa oppilaitoksissa kohdattavat turvallisuushaasteet ovat yhä moninaisempia. Opetuksen järjestäjän velvollisuus on tarjota turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö. Lisäksi oppilaitosten on opettajien ja muun henkilöstön työnantajina tarkasteltava turvallisuutta myös työntekijöiden näkökulmasta.

Digikirjat
Määrä

    Tilaa ilmoitus

    Tuotteen tilaaminen ennakkoon on mahdollista vain yritysasiakkaille. Voit myös tilata ilmoituksen, joka kertoo, kun tuote on saatavilla.


    Kirjassa käsitellään oppilaitosturvallisuutta käytännönläheisesti, ja se antaa lukijalle valmiudet oppilaitosturvallisuuden kehittämiseen. Siinä käydään kattavasti läpi turvallisuuden eri osa-alueet: muun muassa johtaminen, yksittäisten henkilöiden vastuualueet, turvallinen oppimisympäristö, uhkatilanteet ja velvoittava sääntely. Kirjan 2., uudistetussa painoksessa on huomioitu sääntelymuutokset, ja siinä käsitellään aikaisempaa laajemmin alaikäisten rikollisuutta ja työsuojelujohtamista. Vakavan väkivallan uhkaa käsittelevää osiota on myös päivitetty.

     

    Kirja on tarkoitettu oppilaitosturvallisuuden tietolähteeksi kaikille oppilaitoksissa työskenteleville henkilöille. Kirja sopii myös opetuskäyttöön, ja se on hyödyllinen säännöllisessä työturvallisuustyössä oppaana, muistilistana ja organisaation turvallisuustason arvioinnissa.

    Tekijä

    OTT, dosentti Henri Rikander toimii turvallisuuspäällikkönä, väkivaltatutkijana, opettajana sekä työsuojelun ja turvallisuusalan konsulttina ja kouluttajana. Hän on ollut kehittämässä lukuisten organisaatioiden työsuojelutoimia, riskienhallintaa ja turvallisuusjohtamista. 

    Tuotetyyppi

    Digikirjat

    ISBN

    978-951-37-9317-3

    Painos

    2., uudistettu painos

    Julkaisija

    Edita Lakitieto Oy

    Kirjastoluokka

    33.24

    Sivumäärä

    350

    Julkaisuvuosi

    2025

    Tekijä / Tekijät
    • Henri Rikander
    Julkaisupäivämäärä

    20.6.2025

    Määrä

      Tilaa ilmoitus

      Tuotteen tilaaminen ennakkoon on mahdollista vain yritysasiakkaille. Voit myös tilata ilmoituksen, joka kertoo, kun tuote on saatavilla.