Lakikoulutukset

Allianssimalli rakennusalalla

Syvennä ymmärrystäsi allianssihankkeen kilpailutuksesta, työpajatyöskentelystä, allianssisopimuksen tärkeimmistä kohdista sekä kaupallisesta mallista.

Verkkokurssi perehdyttää allianssihankkeen kilpailuttamiseen ja opettaa olennaiset asiat allianssisopimuksista sekä kaupallisesta mallista.

Allianssihankkeessa osapuolet vastaavat yhteisesti projektin suunnittelusta ja rakentamisesta sekä jakavat riskit ja hyödyt. Kurssilla kuvataan allianssihankkeen kilpailuttaminen neuvottelumenettelyllä.

Kurssimoduuleissa käydään läpi tarjoajien valinta neuvotteluihin, neuvotteluiden eri vaiheet, tarjousten vertailuperusteet ja sopimusneuvottelut. Allianssisopimuksista avataan niiden tärkeimpiä ehtoja ja ehtojen taustoja. Kaupallisessa mallissa kuvataan allianssihankkeen rahatalous mahdollisuuksineen ja riskeineen. Kehitystyöpajoja koskevasta moduulista saat kokemukseen perustuvia käytännönläheisiä vinkkejä kehitystyöpajojen järjestämiseen, niihin valmistautumiseen ja niissä toimimiseen.

Kenelle verkkokurssi sopii?

Kurssi soveltuu kaikille rakennushankkeessa mukana oleville, jotka työssään tarvitsevat tietoa allianssimallista tai jotka osallistuvat allianssikilpailuihin, kuten eri toimialojen tilaajille, urakoitsijoille, suunnittelijoille, konsulteille ja juristeille.

Koulutuksen sisältö

MODUULI 1: Kilpailuttaminen, hankintalainsäädäntö

MODUULI 2: Allianssisopimus

MODUULI 3: Rahatalous:

  •  Kaupallinen malli
  •  Korvattavat kustannukset

MODUULI 4: Kehitystyöpajatyöskentely ja valmistautuminen

  • Myös tarjoajan näkökulma

Kurssin kesto noin kaksi tuntia.

Kouluttajana julkisiin hankintoihin ja allianssimalliin erikoistunut asianajaja

Asianajaja Mika Pohjonen toimii osakkaana Frontia Asianajotoimisto Oy:ssä. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus allianssimallista alkaen Suomen ensimmäisestä allianssihankkeesta radan peruskorjaaminen Lielahti-Kokemäki (Liekki-allianssi 2010-). Pohjonen on toiminut tilaajan neuvonantajana lukuisissa muun muassa kouluja, sairaaloita, raitioteitä ja ratojen peruskorjauksia koskeneissa allianssihankkeissa. Hän on toiminut myös ulkopuolisena, riippumattomana asiantuntijana allianssihankkeiden ongelmakysymyksissä.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Pirita Lyytikäinen

Kehityspäällikkö, lakikoulutukset

040 860 2520

Kari Nurmio

Myyntipäällikkö

040 860 2518