Edita Groupiin kuuluvan Edita Lakitiedon rakennejärjestely toteutuu marraskuun alussa – yhtiöiden nimet muuttuvat

Edita Groupiin kuuluvan Edita Lakitiedon sisäinen rakennejärjestely etenee, ja järjestelyn kohteena olevien yhtiöiden nimet muuttuvat. Edita Lakitiedon kaupallinen liiketoiminta siirretään konsernin sisäisellä liiketoimintakaupalla uuteen Edilex Lakitieto Oy -nimiseen tytäryhtiöön. Virallisen lehden toimittaminen tapahtuu jatkossa Virallinen lehti Kustannus Oy -nimisessä tytäryhtiössä. Liiketoimintakauppa toteutetaan 1.11.2024, jolloin myös uudet yhtiönimet otetaan virallisesti käyttöön. Muutoksen jälkeen Edita-konsernissa on neljä tytäryhtiötä: Edita Prima Oy, Edita Oppiminen Oy, Edilex Lakitieto Oy ja Virallinen lehti Kustannus Oy.

”Edilex-nimi on lakitietoa ostavien asiakkaiden keskuudessa erittäin tunnettu brändi, joten oli luontevaa valita se lakitiedon kaupallista liiketoimintaa jatkavan yhtiön nimeksi. Vastaavasti halusimme Virallista lehteä toimittavalle yhtiölle sellaisen nimen, joka suoraan kertoo, mitä yhtiö tekee”, toteaa konsernin toimitusjohtaja Kristiina Kujala.  

Rakennejärjestelyllähalutaan selkeyttää konsernin lakitiedon liiketoiminnan kehittämistä ja sen omistaja-arvon kasvattamista. Samalla tavoitellaan entistä parempaa läpinäkyvyyttä lakitiedon kaupalliseen liiketoimintaan. Virallisen lehden toimittamista puolestaan ohjaa laki eikä se näin ollen ole kaupallista liiketoimintaa.

Rakennejärjestelyllä ei ole vaikutusta henkilöstön työsuhteisiin, vaan kaikki työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä.

Lisätietoja:
Kristiina Kujala
Toimitusjohtaja
Edita Group Oyj
040 0761 752
kristiina.kujala@editagroup.com